2024.04.16., kedd - Csongor
Miskolc: 10o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Több mint 40 millió forintból valósult meg az ivóvízhálózat kiépítése a Kenderföldeken

Cs. Zs. | 2022. október 20. - 07:46
Több mint 40 millió forintból valósult meg az ivóvízhálózat kiépítése a Kenderföldeken
Békéscsabán a Kenderföldeken több 40 millió forintból készült el az ivóvízhálózat kiépítésének első üteme. Ebben az évben közel 40 háztartás veheti igénybe azt, hogy rákössön a gerincvezetékre és az ingatlanban egészséges ivóvíz legyen.
Szeptemberben vette kezdetét a Kenderföldeken a vezetékes ivóvízhálózat kiépítése. Másfél hónapon át a Fonó utca és a Lajta utca, a Kígyósi út egy része volt érintett. Az első szakasz kivitelezése a végéhez ért, amiről Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Fazekas Zoltán, az Alföldvíz Zrt. műszaki igazgatója és Csicsely Gergő, a Kenderföldek Egyesület elnöke adott tájékoztatást. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a facebook oldalán adott tájékoztatást a jelenlegi állásról. Mint fogalmazott, három utcában már elérhető a vezetékes ivóvíz a Kenderföldeken!
Megtörtént az eddig elkészült gerincvezetékek műszaki átadás-átvétele, melyet követően lehetővé válik, hogy az érintett utcákban lévő ingatlanokba az egészséges, jó minőségű ivóvízet vezessenek be. Fazekas Zoltán, az Alföldvíz Zrt. műszaki igazgatója megemlítette azt, hogy a fejlesztés több mint 40 millió forintból valósult meg.
Hozzátette, hogy a munkálatok várhatóan márciusban folytatódnak, és jövő év végéig a városrész mind a 20 utcájában rendelkezésre áll majd az itt élők számára a vezetékes ivóvíz.
Fotó: Herczeg Tamás facebook oldala