2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Miskolc: 8o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Pénzt akart szerezni, ezért betört az idős asszony házába, majd bántalmazta

frisshirek.hu | 2022. szeptember 28. - 09:19
Pénzt akart szerezni, ezért betört az idős asszony házába, majd bántalmazta
A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség minősített rablás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki azért, hogy pénzt szerezzen, bement a sértett házába, és az idős asszonyt ököllel megütötte, majd a falhoz lökte.

A hajdúdorogi férfi idén április 8-án, délelőtt, kerékpárral átment Hajdúnánásra, majd kiszemelte a családi házat, ahol egy idős házaspár lakott. A férj 11 óra körüli időben elindult az ebédért, ezért az idős asszony bezárta a bejárati ajtót. A férfi a kerítésen át bemászott az udvarra, a bejárati ajtót berúgta, és bement az épületbe. A zajra az idős asszony a bejárat felé ment, így találkozott a betörővel, aki ököllel megütötte az arcát, a kezében tartott lámpával pedig a szemébe világított, majd az asszonyt a falnak lökte, aki a kövezetre esett.

A támadó ezután az egyik szobájában értéktárgyak, illetve pénz után kutatott, ekkor az asszony hangosan segítségért kiáltott, amitől a férfi megijedt és kiszaladt a házból.

A hajdúdorogi férfi végül nem vitt el semmit, azonban a bántalmazás következtében az idős asszony 8 napon túl gyógyuló csigolyatörést és zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A nyomozás során kiderült, hogy az elkövetőnek nem ez volt az egyetlen betörése. Idén januárban és márciusban Hajdúnánáson két lakásba ment be, ahonnan készpénzt és értékesebb lakásfelszerelési tárgyakat lopott el.

Az ügyben a Hajdúnánási Rendőrkapitányság nyomozott.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő, különös visszaeső vádlott ellen minősített rablás bűntettének kísérlete, a minősített súlyos testi sértés bűntette, illetve két rendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

A járási ügyészség a vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy az okozott kár erejéig a járásbíróság rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást - írja az ügyészség.

Forrás:Hajdúböszörményi Járási Ügyészség 

fotó: pexels