2023.03.23., csütörtök - Beáta, Izolda
Miskolc: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Bíróságra viszik a hermanos tanár ügyét

frisshirek.hu, 2022. szeptember 26. - 15:59
Bíróságra viszik a hermanos tanár ügyét
Bírósághoz fordult a posztjáról elbocsátott miskolci igazgatóhelyettes, Dezsőfi György ügyében a TASZ.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő civil szervezet bejelentette, pert indít Dezsőfi György ügyében. A miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesnek szeptember 9-én azért vonták vissza vezetői megbízatását, mert korábban részt vett a pedagógusok polgári engedetlenségi mozgalmában. A tankerület a döntést azzal indokolta, hogy Dezsőfi cselekménye jogellenes volt, a TASZ azonban nem osztja ezt a véleményt.

A munkaügyi perben, amit indítunk, megtámadjuk a vezetői megbízatás visszavonását, mert úgy gondoljuk, hogy ahogy bármelyik pedagógusnak, úgy egy vezetőnek is joga van polgári engedetlenséggel tiltakozni és véleményét vállalni, ha nem maradt más eszköz a kezében. Sőt, egy vezető kiállásának fokozott tétje van: amikor egy vezető áll ki az igazságtalanságokkal szemben, az minden kollégája számára erőt adhat, ezért is különösen fontos, hogy az ilyen ügyeket ne hagyjuk szó nélkül - írja bejegyzésében a civil jogvédő szervezet.

A teljes írást itt olvashatják el.

Képünk a miskolci tüntetésen készült, ahol Dezsőfi György visszahelyezését követelték a Miskolci Tankerületi Központtól.