2023.03.23., csütörtök - Beáta, Izolda
Miskolc: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

A tűzijáték helyett adja el a kormány a petárdákat, javasolja a Jobbik

frisshirek.hu, 2022. augusztus 27. - 12:30
A tűzijáték helyett adja el a kormány a petárdákat, javasolja a Jobbik
A Jobbik arra szólította fel a kormányt, hogy fejezze be a közpénzmilliárdok "elégetését", legyen szó a Vodafone megvásárlásáról, vagy a szerintük felesleges és nehezen magyarázható tűzijátékról.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az ellenzéki párt azt közölte szombaton az MTI-vel, hogy ebben a válságos időszakban "nem saját mobilszolgáltatóra és környezetszennyező látványosságra kell az adófizetők pénzét szórnia a kormánynak", hanem a rezsiemelés kompenzációjára, az élelmiszerek áfacsökkentésére és az oktatási intézmények kifűtésére, megelőzve a szénszünetet és az online oktatás elrendelését.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy "ráadásul éppen akkor akar tűzijátékot durrogtatni a magát nemzetinek valló kormány, amikor a románok 1916-os erdélyi betörésének évfordulója van"

A Jobbik által említett évforduló az erdélyi hadjárat kezdete. Románia 1916. augusztus 27-i hadba lépését követően, a támadó offenzíva éjjel indult meg, amelynek során három román hadoszlop lépte át Erdély keleti határát, és indult meg az ország belső területei felé. A támadás célja a Maros vonalának elérése volt, majd onnan két irányból továbbmenetelve a Tisza síkságára való kijutás és közvetlen támadás a magyar főváros, Budapest irányában. Az erdélyi hadjárat során átmeneti időre román megszállás alá került városok lakossága jelentősen lecsökkent, a magyar és a szász lakosság nagy része a helyi közigazgatás képviselőivel együtt a menekülést választotta. Az első világháború utáni 1920. június 4-i trianoni békeszerződés értelmében Románia ezekből megtarthatta a Bánság egy részét, a Partiumot és Erdély egészét.

 "Most, hogy ismét zivatarok miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Jobbik arra kéri a fideszes kormányzatot, ne húzza tovább ezt a megtartjuk, nem tartjuk meg, elhalasztjuk, majd pedig felmentjük az OMSZ vezetőit bolsevik teleregényt, s adja el a petárdákat még azon az áron is, ha bukik rajta valamennyit" - fogalmaztak a közleményben.

A petárdák eladásából befolyó összegből pedig fizessék ki az önkormányzatoknak a háborús veszélyhelyzetre hivatkozással elmaradt közterület-használati díjat és fűtsenek ki néhány száz iskolát télen - javasolta a Jobbik.

fotó: Jobbik Facebook-oldala